Az Iskola E-kréta felületét a facebook közösségi ikon mellett a menüsorban érheti el.

2800 Tatabánya

Kós Károly út 17

+36-70/ 684-8700

E-mail elérhetőségünk: keri@tszc.hu

Ügyfélfogadás

munkanapokon: 9:00 - 15:00-ig

Szakmai oktatás megnevezése: Cukrász

Formája: felnőttképzés esti munkarendben

Szintjei: Magyar Képesítési Keretrendszer szint 4

Digitális Kompetencia Keretrendszer szint 5

Végzettség: cukrász szakmai végzettséget igazoló bizonyítvány

Szakmajegyzék száma:  4 1013 23 01

Ágazati alapoktatás célja: Az alapképzésben részt vevő tanulók az ágazathoz tartozó szakmák (szakács, cukrász, pincér – vendégtéri szakember, turisztikai szakember) integrált ismereteit sajátítják el. A képzés során olyan tapasztalatokat, motivációkat szereznek, amelyek alapján el tudják dönteni, hogy a szakmacsoportba tartozó szakmák közül melyik szakirányon, milyen képzési szinten (szakképzési vagy technikusi) kívánják folytatni tanulmányaikat. Az alapképzés tantárgyaiban, témaköreiben, tananyagtartalmaiban elsajátított (szakmaspecifikus) ismeretek célja, hogy ezt a döntést megalapozzák. A felkészítés után ágazati alapvizsgával zárul az első félév.

Tantárgy neveóraszámaebből gyakorlati helyszínen (%)kimeneti követelményiskolán belüli helyszínen
Munkahelyi ismeretekbeszámítással 80 %Összeállított teszt 60 % feletti teljesítése 
Munka világa220 %modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %22
IKT a vendéglátásban29100 %modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %29
Termelési, értékesítési, turisztikai ismeretek17350 %modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %173

Ágazati alapoktatás összesen óraszáma: 232 óra

Cukrász – középszintű képzés megnevezésű tanulási terület

A cukrász szakképzés során a tanulók megismerik a cukrászatban használt nyersanyagok tulajdonságait és a technológiai folyamatokban betöltött szerepüket. Megtanulják az anyagok és eszközök előkészítését, és megismerik a termeléshez alkalmazott berendezéseket, gépeket. Elsajátítják a gazdaságos termelés alapjait, valamint azokat az alapvető mozdulatokat, műveleteket, amelyekkel a félkész és kész cukrászati termékeket előállítása történik. A kimeneti követelmények sikeres teljesítése után szakmai záróvizsga következik.

Tantárgy neveóraszámaebből gyakorlati helyszínen (%)kimeneti követelményiskolán belüli helyszínenduális partnernél
Munkavállalói idegen nyelv250 %modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %25 
Előkészítés68100 %3632
Cukrászati berendezések-gépek ismerete, kezelése, programozása54100 % 54
Cukrászati termékek készítése361100 %120241
Cukrászati termékek befejezése, díszítése54100 %3024
Anyaggazdálkodás, adminisztráció, elszámoltatás5470 %54 
Egybefüggő szakmai gyakorlat70100 %Munkahely igazolása a letöltéséről 70

Cukrász szakmai oktatás óraszáma: 686 óra

Iskolában, iskolán kívül duális partnerbevonásával kerül sor a képzésre.

Tervezett óraszám 686 – 918 óra, beszámítástól függően (ágazati vizsgamegléte esetén csak a Cukrász – középszintű képzés megnevezésű tanulási terület óraszáma kerül oktatásra 2 félév alatt)

Tervezett napok (hétfő, kedd, szerda), délutánonként 14:00 – 19:00 között.

Jelentkezni  a regisztrációs űrlap kitöltésével.