Az Iskola E-kréta felületét a facebook közösségi ikon mellett a menüsorban érheti el.

2800 Tatabánya

Kós Károly út 17

+36-70/ 684-8700

E-mail elérhetőségünk: keri@tszc.hu

Ügyfélfogadás

munkanapokon: 9:00 - 15:00-ig

Szakmai oktatás megnevezése:                         Cukrász

Formája:                                                                   felnőttképzés esti munkarendben

Szintjei:                                                                     Magyar Képesítési Keretrendszer szint 4

                                                                                   Digitális Kompetencia Keretrendszer szint 4

Végzettség:                                                             cukrász szakmai végzettséget igazoló bizonyítvány

Szakmajegyzék száma:                                         4 1013 23 01

Ágazati alapoktatás célja:

Tantárgy neve

óraszáma

ebből gyakorlati helyszínen (%)

kimeneti követelmény

iskolán belüli helyszínen

Munkahelyi ismeretek

beszámítással 8

0 %

Összeállított teszt 60 % feletti teljesítése

 

Munka világa

22

0 %

modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %

22

IKT a vendéglátásban

29

100 %

modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %

29

Termelési, értékesítési, turisztikai ismeretek

184

50 %

modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %

184

Az alapképzésben részt vevő tanulók az ágazathoz tartozó szakmák (szakács, cukrász, pincér – vendégtéri szakember, turisztikai szakember) integrált ismereteit sajátítják el. A képzés során olyan tapasztalatokat, motivációkat szereznek, amelyek alapján el tudják dönteni, hogy a szakmacsoportba tartozó szakmák közül melyik szakirányon, milyen képzési szinten (szakképzési vagy technikusi) kívánják folytatni tanulmányaikat. Az alapképzés tantárgyaiban, témaköreiben, tananyagtartalmaiban elsajátított (szakmaspecifikus) ismeretek célja, hogy ezt a döntést megalapozzák. A felkészítés után ágazati alapvizsgával zárul az első félév.

Ágazati alapoktatás összesen óraszáma: 243 óra

Cukrász – középszintű képzés megnevezésű tanulási terület

A cukrász szakképzés során a tanulók megismerik a cukrászatban használt nyersanyagok tulajdonságait és a technológiai folyamatokban betöltött szerepüket. Megtanulják az anyagok és eszközök előkészítését, és megismerik a termeléshez alkalmazott berendezéseket, gépeket. Elsajátítják a gazdaságos termelés alapjait, valamint azokat az alapvető mozdulatokat, műveleteket, amelyekkel a félkész és kész cukrászati termékeket előállítása történik. A kimeneti követelmények sikeres teljesítése után szakmai záróvizsga következik.

Tantárgy neve

óraszáma

ebből gyakorlati helyszínen (%)

kimeneti követelmény

iskolán belüli helyszínen

duális partnernél

Munkavállalói idegen nyelv

25

0 %

modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %

25

 

Előkészítés

68

100 %

36

32

Cukrászati berendezések-gépek ismerete, kezelése, programozása

54

100 %

 

54

Cukrászati termékek készítése

471

100 %

120

351

Cukrászati termékek befejezése, díszítése

54

100 %

30

24

Anyaggazdálkodás, adminisztráció, elszámoltatás

54

70 %

54

 

Egybefüggő szakmai gyakorlat

80

100 %

Munkahely igazolása a letöltéséről

 

80

Cukrász szakmai oktatás óraszáma: 806 óra

Iskolában, iskolán kívül duális partner bevonásával kerül sor a képzésre.

Tervezett óraszám 806 – 1049 óra, beszámítástól függően (ágazati vizsgamegléte esetén csak a Cukrász – középszintű képzés megnevezésű tanulási terület óraszáma kerül oktatásra 2 félév alatt)

Tervezett napok (hétfő, kedd, szerda), délutánonként 14:00 – 19:00 között.

Duális képzőpartner megléte szükséges a szakmai képzés megkezdéséhez!

 

Jelentkezni  a regisztrációs űrlap kitöltésével.