Szakmai oktatás megnevezése: Pincér – vendégtéri szakember
Formája: felnőttképzés esti munkarendben
Szintjei: Magyar Képesítési Keretrendszer szint 4
Digitális Kompetencia Keretrendszer szint 4
Végzettség: Pincér – vendégtéri szakember szakmai végzettséget igazoló bizonyítvány
Szakmajegyzék száma: 4 1013 23 04
Ágazati alapoktatás célja:
Tantárgy neve | óraszáma | ebből gyakorlati helyszínen (%) | kimeneti követelmény | iskolán belüli helyszínen |
Munkahelyi ismeretek | beszámítással 8 | 0 % | Összeállított teszt 60 % feletti teljesítése |
|
Munka világa | 22 | 0 % | modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 % | 22 |
IKT a vendéglátásban | 29 | 100 % | modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 % | 29 |
Termelési, értékesítési, turisztikai ismeretek | 184 | 50 % | modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 % | 184 |
Az alapképzésben részt vevő tanulók az ágazathoz tartozó szakmák (szakács, cukrász, pincér – vendégtéri szakember, turisztikai szakember) integrált ismereteit sajátítják el. A képzés során olyan tapasztalatokat, motivációkat szereznek, amelyek alapján el tudják dönteni, hogy a szakmacsoportba tartozó szakmák közül melyik szakirányon, milyen képzési szinten (szakképzési vagy technikusi) kívánják folytatni tanulmányaikat. Az alapképzés tantárgyaiban, témaköreiben, tananyagtartalmaiban elsajátított (szakmaspecifikus) ismeretek célja, hogy ezt a döntést megalapozzák. A felkészítés után ágazati alapvizsgával zárul az első félév.
Ágazati alapoktatás összesen óraszáma: 243 óra
Pincér – vendégtéri szakember – középszintű képzés megnevezésű tanulási terület
A pincér – vendégtéri szakember képzés során a tanulók olyan ismeretek birtokába kerülnek, amelyek segítségével a vendégeket minden esetben az elvárásaiknak megfelelően, a lehető legmagasabb színvonalon szolgálhatják ki. A képzés célja, hogy a leendő szakembereket felkészítse a 21. század kihívásaira. A kimeneti követelmények sikeres teljesítése után szakmai záróvizsga következik.
Tantárgy neve | óraszáma | ebből gyakorlati helyszínen (%) | kimeneti követelmény | iskolán belüli helyszínen | duális partnernél |
Munkavállalói idegen nyelv | 25 | 0 % | modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 % | 25 |
|
Rendezvényszervezési ismeretek | 68 | 100 % | 36 | 32 | |
Vendégtéri ismeretek | 54 | 100 % |
| 54 | |
Étel és italismeret | 471 | 100 % | 108 | 363 | |
Értékesítési ismeretek | 54 | 100 % | 30 | 24 | |
Gazdálkodás és ügyviteli ismeretek | 54 | 70 % | 54 |
| |
Egybefüggő szakmai gyakorlat | 80 | 100 % | Munkahely igazolása a letöltéséről |
| 80 |
Pincér – vendégtéri szakember szakmai oktatás óraszáma: 806 óra
Iskolában, iskolán kívül duális partner bevonásával kerül sor a képzésre.
Tervezett óraszám 806 – 1049 óra, beszámítástól függően (ágazati vizsgamegléte esetén csak a Pincér – vendégtéri szakember – középszintű képzés megnevezésű tanulási terület óraszáma kerül oktatásra 2 félév alatt)
Tervezett napok (hétfő, kedd, szerda), délutánonként 14:00 – 19:00 között.
Duális képzőpartner megléte szükséges a szakmai képzés megkezdéséhez!
Jelentkezni a regisztrációs űrlap kitöltésével.