Az Iskola E-kréta felületét a facebook közösségi ikon mellett a menüsorban érheti el.

2800 Tatabánya

Kós Károly út 17

+36-70/ 684-8700

E-mail elérhetőségünk: keri@tszc.hu

Ügyfélfogadás

munkanapokon: 9:00 - 15:00-ig

Szakmai oktatás megnevezése: Pincér – vendégtéri szakember

Formája: felnőttképzés esti munkarendben

Szintjei: Magyar Képesítési Keretrendszer szint 4

Digitális Kompetencia Keretrendszer szint 5

Végzettség: Pincér – vendégtéri szakember szakmai végzettséget igazoló bizonyítvány

Szakmajegyzék száma:  4 1013 23 04

Ágazati alapoktatás célja:

Az alapképzésben részt vevő tanulók az ágazathoz tartozó szakmák (szakács, cukrász, pincér – vendégtéri szakember, turisztikai szakember) integrált ismereteit sajátítják el. A képzés során olyan tapasztalatokat, motivációkat szereznek, amelyek alapján el tudják dönteni, hogy a szakmacsoportba tartozó szakmák közül melyik szakirányon, milyen képzési szinten (szakképzési vagy technikusi) kívánják folytatni tanulmányaikat. Az alapképzés tantárgyaiban, témaköreiben, tananyagtartalmaiban elsajátított (szakmaspecifikus) ismeretek célja, hogy ezt a döntést megalapozzák. A felkészítés után ágazati alapvizsgával zárul az első félév.

Tantárgy neveóraszámaebből gyakorlati helyszínen (%)kimeneti követelményiskolán belüli helyszínen
Munkahelyi ismeretekbeszámítással 80 %Összeállított teszt 60 % feletti teljesítése 
Munka világa220 %modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %22
IKT a vendéglátásban29100 %modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %29
Termelési, értékesítési, turisztikai ismeretek17350 %modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %173

Ágazati alapoktatás összesen óraszáma: 232 óra

Pincér – vendégtéri szakember – középszintű képzés megnevezésű tanulási terület

A pincér – vendégtéri szakember képzés során a tanulók olyan ismeretek birtokába kerülnek, amelyek segítségével a vendégeket minden esetben az elvárásaiknak megfelelően, a lehető legmagasabb színvonalon szolgálhatják ki. A képzés célja, hogy a leendő szakembereket felkészítse a 21. század kihívásaira. A kimeneti követelmények sikeres teljesítése után szakmai záróvizsga következik.

Tantárgy neveóraszámaebből gyakorlati helyszínen (%)kimeneti követelményiskolán belüli helyszínenduális partnernél
Munkavállalói idegen nyelv250 %modulzáró sikeres teljesítése minimum 50 %25 
Rendezvényszervezési ismeretek68100 %3632
Vendégtéri ismeretek54100 % 54
Étel és italismeret349100 %108241
Értékesítési ismeretek54100 %3024
Gazdálkodás és ügyviteli ismeretek5470 %54 
Egybefüggő szakmai gyakorlat70100 %Munkahely igazolása a letöltéséről 70

Pincér – vendégtéri szakember szakmai oktatás óraszáma: 674 óra

Iskolában, iskolán kívül duális partnerbevonásával kerül sor a képzésre.

Tervezett óraszám 674 – 906 óra, beszámítástól függően (ágazati vizsgamegléte esetén csak a Pincér – vendégtéri szakember – középszintű képzés megnevezésű tanulási terület óraszáma kerül oktatásra 2 félév alatt)

Tervezett napok (hétfő, kedd, szerda), délutánonként 14:00 – 19:00 között.

Jelentkezni  a regisztrációs űrlap kitöltésével.