Az Iskola E-kréta felületét a facebook közösségi ikon mellett a menüsorban érheti el.

2800 Tatabánya

Kós Károly út 17

+36-70/ 684-8700

E-mail elérhetőségünk: keri@tszc.hu

Ügyfélfogadás

munkanapokon: 9:00 - 15:00-ig

2800 Tatabánya

Kós Károly út 17

+36-70/ 684-8700

Hétfő - Péntek: 6:30 - 19:30

Az iskola nyitvatartása

Az iskola a 100-as főközlekedési út a Kós Károly út és Ond vezér út által határolt háromszögben, Tatabánya város újvárosi részén, a KPVDSZ Művelődési Ház szomszédságában helyezkedik el. Vidékről autóbusszal és vasúti közlekedéssel jól megközelíthető.

Beiskolázási területe elsősorban Tatabánya és környékére terjed ki, de esetenként túlmutat a város és a megye határain.

A tagintézmény Tatabányán 1976 óta végzi nevelő-oktató munkáját, akkor három jogelőd integrálása révén jött létre. Az iskola alapításától kezdve mind személyi, mind tárgyi, mind, pedig szakmai, tartalmi vonatkozásban folyamatos fejlődésen ment keresztül.

A tagintézmény szakmai jellegéből adódóan a képzési célnak megfelelő szakirányokban készíti fel a tanulókat. A közismereti tantárgyak az általános műveltség megalapozásán túl a szakmai képzéshez szükséges tanulási-, tantárgyi-, műveltségi feltételeket teremtik meg.

Tagintézményünkben nagy hagyománya van a tehetséges fiatalokkal való foglalkozásnak, melynek eredményeként intézményünket országosan is kiemelkedő helyen jegyzik a szakmában. Tanulóink rendszeresen részt vesznek a Szakma Sztár Fesztiválon, az Országos Szakiskolai Középiskolai Tanulmányi Versenyeken, a Farsang-kupán és egyéb versenyeken.

A tanulók kulturális fejlődését színház-, múzeum- és könyvtárlátogatások biztosíthatják.

A tehetséggondozáson túl fontosnak tartjuk a hátrányos helyzetű fiatalok felkarolását, valamint a nehezen tanuló fiatalokkal való foglalkozást.

Az iskola belső világában igyekszünk biztosítani a demokratikus, diákközpontú légkört. Céljaink megvalósítása érdekében hangsúlyt helyezünk a családokkal, szülőkkel való együttműködésre. Egyetértésük nélkül pedagógiai céljainkat nem érhetjük el.

Az intézményben folyó pedagógiai és szakmai munka, valamint sikeres pályázat elismeréseként 2017 tavaszán szakgimnáziumi kategóriában „Az Oktatási Hivatal bázisintézménye” címet kapta meg a KERI.

A tantestület tagjai közül többen szerzőként közreműködtek szakmai tankönyvek, tantervek, országos programok írásában. A tanítványok többsége sikeresen állja meg helyét az életben, a munkahelyeken és többen tanulnak tovább a felsőoktatásban. Az iskola kapcsolatai és külkapcsolata is ezt a célt szolgálják. Az iskola az elmúlt évek során folyamatosan bővítette külföldi szakképző intézményekkel a kapcsolatait.

Figyelemre méltó teljesítményű tanítványokkal is büszkélkedhetünk. A sport területén még világbajnok tanítványaink is vannak, mi mégis sokkal fontosabbnak tartjuk, hogy a volt tanítványok közül többen igen sikeresek szakmájukban: szállodák, vendéglátó, idegenforgalmi és kereskedelmi egységek vezetői, dolgozói vagy éppen sikeres vállalkozók. A nevelőtestület tagjai között is egyre több volt tanítványt üdvözölhetünk kollégaként.

A 2016/2017-es tanévben a norvég alap energetikai pályázata következményeképpen az iskola nemcsak új, energiatakarékos nyílászárókkal, hanem új arculattal is gazdagodott.